Musa Balbisiana Black Thai

Височина: 3 - 5 м.;
Плодове: неядливи;
Оцветяване: черно стебло и дръжки на листата, зелени листа;
Почва: богата, отцедлива;
Светлина: слънце;
Студоустойчивост: с подходяща защита римозата издържа до -15 градуса;

 

 

Musa balbisiana "Black Thai" е декоративен сорт, който е открит сравнително наскоро и поради това не е широко разпространен. Той е разновидност на Musa balbisiana. Сортът е един от най-бързо нарастващите банани. Растежът е много бърз, може да нарасне с 1 метър на месец, като общата височина, която достига е 3-5 метра.

Има тънко стебло и тесни продълговати листа. Псевдо-стеблото е тъмно виолетово до почти черно. Този цвят продължава по листната дръжка, след което цветът и преминава в зелен.Колкото повече слънце получава растението, толкова по-наситено и тъмно е оцветяването му.

Бананът е издръжлив без защита до USDA зона 9. За да може да се отглежда успешно в по-студени зони, растението ще се нуждае от стабилна зимна защита. А без такава, издържа на кратки периоди на застудяване до -5 ° C, но е по-добре растението да се предпазва или да презимува на закрито. Няма проблем да се реже стеблото до римозата, защото поради бързия си растеж на следващата година възстановява своята височина, а така може да издържи по-ниски зимни температури около -15 градуса.

Засажда се в богата и влажна почва, която не задържа вода. Необходимо му е слънце и обилно поливане през активния сезон. Ако се гледа в градината е добре пролетта да се подхрани с органична тор, а ако се гледа в саксия, да се тори седмично, а през зимата веднъж месечно.

30,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 30,00 лв.
Моля, изберете: