Често задавани въпроси (FAQ)

?
С коя куриерска фирма доставяме нашите растения?

За достаква на растенията използваме Еконт, поради желанието на нашите клиенти. Ако поради някаква причина (липса на техен офис във вашето населено място или друга) желаете доставка с друга куриерска фирма се свържете с нас и ще се опитаме да осигурим алтернативен вариант.

?
Как са опаковани растенията?

Вече имаме опит в безопасното изпращане на тези растения. Опаковат се внимателно в здрава картонена кутия, която гарантира безпроблемно пристигане при Вас. Свободното пространство на дъното на кутията се уплътнява с подходящи материали, която да не позволят движение на саксията и нарушаване цялостта на растението.

Обичайно изпращаме растенията в кутии с височина 60 см. За безопасното изваждане на растението препоръчваме да бъде срязано тиксото, което държи дъното на кутията и растението да бъде извадено от там. Така няма да има опасност да бъдат наранени листата. Единствено трябва да внимавате да не изпуснете саксията на земята.

?
Колко са големи растенията?

Растенията са с различна големина, която зависи от максималните размери, които може да достигне съответния сорт, но най-общо са между 15 до 40 см. височина. Това намалява цената за доставка, която ще заплатите. При подходящи условия бананите бързо нарастват, затова малкият размер не е нещо за което да се притеснявате. 

?
Лесно ли се отглеждат бананите?

Почти всички сортове са непретенциозни сортове растения. Нуждаят се от богата добре дренирана почва, светлина, често наторяване и вода. Осигурите ли им ги, от там насетне ще се радвате на добър растеж. Като тропически растения, бананите не харесват ниските зимни температури в България, но в отделна статия в блога ще можете да прочетете как да се преодолеете това дребно затруднение. Бананите са много благодатни и в това отношение.

Ако имате проблем или въпрос свързан с предлаганите от нас продукти или услуги и не намирате
неговото решение сред изброените по-горе, ще се радваме да се свържете с нас